REAVET Darm Prebiotic dla koni, 1 kg
Wspomaganie funkcji żołądkowo-jelitowych
97,00 zł
(97,00 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Kompleks warzywny
- Z mąką z makucha lnianego i topinamburem
- Bez dodatków
Nr art.: GOE-220390-1000, Zawartość: 1 kg, EAN: 4262352422855
Opis
REAVET Darm Prebiotic dla koni zawiera unikalną kombinację składników roślinnych, które mogą wspierać potrzeby metaboliczne konia i funkcjonowanie jelit.
- Makuch lniany: Zawiera naturalną witaminę E i może wspomagać błonę śluzową jelit.
- Topinambur: jest prebiotykiem i w ten sposób odżywia pożądane mikroorganizmy w przewodzie pokarmowym.
- Drożdże piwne: Ten popularny dostawca składników odżywczych może szczególnie wspomagać prawidłowy połysk sierści i trawienie.
- Łuski psyllium: mogą wspomagać trawienie i przewód żołądkowo-jelitowy.
- Bentonit: Jest to glinka mineralna składająca się z minerałów ilastych. Potrafi wiązać szkodliwe substancje, co może wspierać florę jelitową.
- Mąka z wodorostów: w 100% naturalne algi, które zawierają ważne minerały i pierwiastki śladowe, a także są bogate w aminokwasy.
Zalecenia żywieniowe:
Proszek można łatwo wymieszać z normalną paszą konia.
- Na początku należy podawać niską porcję dzienną – około 4 g na 100 kg masy ciała – i stopniowo ją zwiększać każdego dnia, aż do osiągnięcia dziennej porcji wynoszącej 20 g na 100 kg masy ciała.
- Można podawać wyłącznie zgodnie z podanymi zaleceniami żywieniowymi.
Konie na każde 100 kg: do 20 g dziennie.
20 g odpowiada miarce o pojemności 30 ml.
Karmić przez co najmniej 6-8 tygodni. Bardzo dobrze nadaje się również do karmienia długoterminowego, początkowo do 6 miesięcy.
Postać dawkowania: | Proszek |
---|---|
Pasza: | Pasze uzupełniające dla koni |
Przechowywanie: | Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem |
Wskazówki dotyczące karmienia: | Dozownik zawarty w zestawie |
Skład
- mąka lniana
- (proszek)
- młóto browarniane
- drożdże piwne
- łuski babki
- bentonit
- mączka z wodorostów morskich
Zawartość
Skład analityczny
Zawartość | |
---|---|
białko surowe | 23,38 % |
surowy tłuszcz | 3,81 % |
surowe włókno | 17,3 % |
popiół surowy | 5,6 % |